Lokomotíva Devínska Nová Ves

Rozhovor s Adamom Jarabom

Adam Jarab "Dyňa"

Základné info
  • MENO: Adam Jarab
  • VEK: 18 rokov
  • PREF. NOHA: pravá
  • POZÍCIA: Brankár
  • PREDNOSTI: obetavosť, nebojácnosť, rexlefy

Prečítajte si rozhovor s brankárskou jednotkou A tímu

Pred mesiacom oslávil len svoje 18. narodeniny a za sebou má úspešnú sezónu v prvom mužstve Devínskej Novej Vsi. Reč je o brankárovi a odchovancovi nášho futbalového klubu Adamovi Jarabovi, ktorému sme venovali dnešný rozhovor.
( Rozhovor bol vyhotovený ešte pred prvým kolom tejto sezóny - pozn. redakcie )
Prajeme Vám príjemné čítanie!

Ahoj Adam na začiatok sa vrátime k minulej sezóne, ktorá len prednedávnom skončila. Bola to tvoja prvá sezóna v mužskom futbale. Na začiatku sezóny si chytal za B mužstvo a stále aj za dorast. Počas jesene si si vyskúšal aké je to chytať v A mužstve a po dlhej prestávke spôsobenú koronou si sa stal v A mužstve jednotkou. Okamžite si sa stal oporou a trvalou súčasťou prvého mužstva. Ako si sa vysporiadal s prechodom k mužskému futbalu, nerobilo ti to tak v mladom veku problém?

Ahoj, Miro, v prvom rade by som chcel pozdraviť fanúšikov devínskonovoveského futbalu. Popravde nemal som s tým problém, som typ človeka, ktorý si s tým veľkú hlavu nerobí a novej príležitosti som sa nezľakol a dal som do nej všetko.

Aké vidíš najväčšie rozdiely medzi dorasteneckým a mužským futbalom?

Najväčší rozdiel je asi v rýchlosti hry, tempo zápasu je rýchlejšie a hráči sú oveľa skúsenejší, čiže robia menej chýb, ktoré vyplývajú z hry. Veľký rozdiel je aj v silovosti, hráči sú silnejší a tvrdší, čo ale mne ako vysokému hráčovi vyhovuje.

Záver sezóny nám ako klubu vyšiel podľa predstáv a Devínska poskočila o 3 priečky na 13.miesto a aj herný prejav mužstva bol lepší, čomu pripisuješ toto zlepšenie?

Pred dohrávkou súťaže sme sa posilnili, čo nám ako kabíne dodalo množstvo sebavedomia a kvalita mužstva išla tiež nahor. Noví hráči so sebou priniesli aj skúsenosti a v neposlednom rade na sebe zapracoval aj zvyšok mužstva, čo sa aj prejavilo na neskorších výsledkoch.

Po úspešnej sezóne si mal ponuky z viacerých klubov, prečo si sa napokon rozhodol zostať v Devínskej?

Je to pravda, mal som ponuky z vyšších líg, ale odmietol som ich. Kolektív je dobrý a vytvorili sme tu s chalanmi takú partiu, z ktorej sa ťažko odchádza.

Poďme sa ale pozrieť na novú sezónu, do ktorej budeš nastupovať opäť ako brankárska jednotka v A mužstve v 3.lige Bratislava.

Aká je príprava pred novou sezónou a ako by si zhodnotil prípravné zápasy?

Príprava z pohľadu výsledkov nebola optimálna, ale v príprave na novú sezónu bol primárny cieľ zohrať sa, vyskúšať si nový herný systém a pripraviť sa čo najlepšie na novú sezónu.

Aké sú tvoje osobné a tímové ciele do novej sezóny?

Po minulej sezóne si dávame vyššie ciele a chceli by sme sa pohybovať okolo stredu tabuľky. Môj osobný cieľ je odchytať čo najviac zápasov a samozrejme pomôcť tímu.

Na záver čo by si chcel odkázať fanúšikov Lokomotívy?

Chcel som by som poďakovať všetkým divákom, ktorí nás podporujú v tejto neľahkej dobe, podporu si veľmi vážime. A týmto by som vás chcel pozvať na všetky domáce a vonkajšie zápasy novej zápasy.